Skall Pokémon rädda världen? 

Ä N T L I G E N så går barnen utanför dörren igen. Å det skall vi tydligen tacka Pokémon Go för, ett simpelt spel till mobilen. 
Helt ärligt så har jag knappt koll på vad detta är, mer än att det lanserade i juli och i Sverige för bara några dagar sedan.

Att det är ett spel som går ut på att hitta olika typer av pokémons (rätta mig om jag har fel) som är relaterat till realvärlden. 


Oavsett vad det är så säger jag bara GRATTIS till skaparna, som har slagit rekord på nedladdningar och jag har nog aldrig helt ärligt hört så mycket om en app på så kort tid och inte ha en aning om vad det är och jag möter människor ute på gatorna som letar efter sina pokémons. 
Jag tycker hur som haver att detta är nog det bästa spel som kommit på länge, äntligen rör sig barnen/ungdomarna/vuxna påsig igen. 

Minns när jag själv växte upp och man var A L L T I D ute och hittade på hyss och lekte lekar, nuförtiden när jag kommer hem till byn jag är uppvuxen i så ser man ju knappt ett barn. 
Nej om pokémon kan bidra till folkhälsan genom att folk kommer ut och rör lite mer på sig än vad de gör annars så är jag mer än glad, då jag tycker att alla borde få sin dagliga dos av vardagsmotion. 

De senaste tio åren så har inte det förändrats något kring andelen män och kvinnor som motionerar regelbundet 30 minuter varje dag, detta tycker jag är extremt tragiskt! 
Ser man även till denna bild så ser vi vart utveckligen går. 


Så heja pokemon go för att det spelet förmodligen gör att någon rör sig lite mer än vad de gör annars. 

Många bäckar små… 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *