Monthly Archives: July 2016

Skall Pokémon rädda världen? 

Ä N T L I G E N så går barnen utanför dörren igen. Å det skall vi tydligen tacka Pokémon Go för, ett simpelt spel till mobilen. 
Helt ärligt så har jag knappt koll på vad detta är, mer än att det lanserade i juli och i Sverige för bara några dagar sedan.

Att det är ett spel som går ut på att hitta olika typer av pokémons (rätta mig om jag har fel) som är relaterat till realvärlden. 


Oavsett vad det är så säger jag bara GRATTIS till skaparna, som har slagit rekord på nedladdningar och jag har nog aldrig helt ärligt hört så mycket om en app på så kort tid och inte ha en aning om vad det är och jag möter människor ute på gatorna som letar efter sina pokémons. 
Jag tycker hur som haver att detta är nog det bästa spel som kommit på länge, äntligen rör sig barnen/ungdomarna/vuxna påsig igen. 

Minns när jag själv växte upp och man var A L L T I D ute och hittade på hyss och lekte lekar, nuförtiden när jag kommer hem till byn jag är uppvuxen i så ser man ju knappt ett barn. 
Nej om pokémon kan bidra till folkhälsan genom att folk kommer ut och rör lite mer på sig än vad de gör annars så är jag mer än glad, då jag tycker att alla borde få sin dagliga dos av vardagsmotion. 

De senaste tio åren så har inte det förändrats något kring andelen män och kvinnor som motionerar regelbundet 30 minuter varje dag, detta tycker jag är extremt tragiskt! 
Ser man även till denna bild så ser vi vart utveckligen går. 


Så heja pokemon go för att det spelet förmodligen gör att någon rör sig lite mer än vad de gör annars. 

Många bäckar små… 

Ät skit och må bra.. Eller?

Vad är viktigast i ditt liv?

Det många tänker på är familj, vänner m.m

Men vet du vad, där glömde du något, det viktigaste i ditt liv ÄR DIG SJÄLV!

Att ta hand om sig själv och så att man själv mår bra är otroligt viktigt.

Sedan vad som är viktigt är upp till var och en.

Något som alltid florerar på tapeten är träning och dess dieter.

Något som jag insett över tid är faktiskt att lagom är bäst.

Jag har tränat mycket i mina dagar, avstått ifrån det mesta som klassas som onyttigt, dvs godis, snacks, bakelser, läsk, alkohol och skräpmat.

Där och då försökte jag satsa inom idrotten och såhär i efterhand så är jag nöjd över det valet då jag kände att jag ville ge allt för att försöka bli så bra som möjligt. Men jag vill också vara ärlig och säga att det var inte alltid alltför roligt.

Det jag vill komma fram till är att vad får dig/mig/oss levande varelser på denna jord att verkligen må bra, i hjärtat och i själen?

Idag lever jag annorlunda, jag har tröttnat på att träna 5-7ggr i veckan. Går inte alls till gymmet speciellt ofta (just för att jag inte känner för det för stunden, men en vacker dag står jag där igen och lyfter vikter – för att då är jag inspirerad till det)

Jag äter exakt vad jag vill, men med måtta. Jag går ut och dansar natten lång och dricker alkohol om jag vill, jag äter en pizza och jag äter även chips och godis.

Men bara för att jag äter det ovannämnda så betyder det ju inte att jag inte tänker på min hälsa, för det gör jag. Min far dog i hjärtinfarkt och jag tänker inte vandra samma väg, men jag tänker inte heller vara extremt för det.

Men med sunt förnuft kommer man väldigt långt..

Jag cyklar till och från jobbar varje dag, vilket blir 10 mil i veckan, jag går promenader när jag känner för det, gymmar ibland och tar mig sköna härliga rundor på mina cyklar.

Det jag har gjort är att jag har skapat harmoni i mitt liv, jag är nöjd med den jag är idag, jag äter onyttigt om jag vill, jag tränar när jag vill, dansar natten lång när jag känner för det och njuter av alla de sakerna jag gör istället för att ha ångest över det.

Ångest är det ingen idé att ha – Njut istället av stunden och finn harmoni mellan allt i livet så kommer du må så mycket bättre.

En pizza kommer inte göra dig tjock likväl som en sallad inte kommer göra dig smal 

 

13621450_10153678884017606_1772714908_o

 

Detta är jag, för typ 3 timmar sedan.

Efter 3 dagars ledighet där jag har ätit pizza, chips, druckit alkohol och ätit godis. Men vet ni vad det bästa av allt var? Jag har gjort det tillsammans med människor som förgyller mitt hjärta med så mycket kärlek och ger mig harmoni i själen.

Efter 4 fantastiska dar så klev jag fortfarande upp 04:45 för att sedan sitta på cykeln 05:10 och trampa mot jobbet – vardagsmotion när det är som bäst.

Livet ~ Balans ~ Harmoni